Waar overnachten in Toledo?

In Toledo kun je kiezen uit een groot aantal verschillende accommodaties. Omdat het vooral een toeristenbestemming is zijn er niet zoveel zakelijke hotels te vinden. De meeste accommodaties richten zich op mensen die een recreatief bezoek aan Madrid brengen. Vandaar dat vooral middenklasse hotels (driesterren) ruim vertegenwoordigd zijn in Toledo. Daarnaast zijn er ook nog verschillende één-, twee- en viersterrenhotels te vinden in de stad. Er zijn slechts drie vijfsterrenhotels, waarvan er twee buiten het historisch centrum liggen. Ook telt Toledo verschillende accommodaties zonder een sterrenclassificatie, zoals hostels, pensions en boutiquehotels.

Als je accommodaties met elkaar gaat vergelijken moet je vooral ook naar de ligging kijken. Op het moment dat je buiten de historische binnenstad verblijft wordt je afhankelijk van transfers, taxi’s of andere middelen van vervoer. Wel iets om eventjes serieus naar te kijken. Aan de andere kant kun je dan soms wel met een prachtig uitzicht op Toledo overnachten, zoals bijvoorbeeld vanuit de zogenaamde cigarrales. Deze voormalige boerderijen zijn steeds vaker omgebouwd tot een hotel en/of restaurant. Voorbeelden hiervan zijn Hotel Los Cigarrales en Cigarral de Caravantes. Een heel fraai uitzicht heb je vanuit Parador del Toledo. Dit viersterrenhotel ligt ter hoogte van de panoramaweg die het beste uitzicht op Toledo biedt.Waar je ook naar zou moeten kijken is of je in de buurt van de bezienswaardigheden zit en of je accommodatie in een rustig stukje van Toledo zit of juist in een luidruchtige zone van de stad. Je begrijpt dat de aanwezigheid van winkels, bars en restaurants ook voor drukte en geluid zorgt. In sommige delen van Toledo klagen mensen in hun reviews over de hoeveelheid geluid die van straat komt. Als je dat belangrijk vindt moet je daar zeker wel op letten. Wij durven Hotel Carlos V aan te bevelen dat bijna naast het Alcázar ligt en op tien minuten lopen van de Kathedraal van Toledo ligt. Letterlijk hoogtepunt van dit hotel is het dakterras met een prachtig uitzicht over de stad.

Tevens gunstig gelegen en goed beoordeeld is Hotel Alfonso VI. Dit viersterrenhotel ligt ook direct bij het kasteel van Toledo. De goede locatie wordt veel als pluspunt genoemd door de gasten.

Hotel Carlos V

Onze persoonlijke favoriet is Entre Dos Aguas. Dit boutiquehotel heeft door het kleine aantal kamers (slechts 6 stuks) geen officiële sterrenclassificatie, maar op het gebied van service en comfort kan geen enkel vijfsterrenhotel in Toledo tippen aan dit hotel dat gevestigd is in de voormalige woning van de inmiddels overleden flamencogitarist Paco de Lucia. Het hotel heeft een heerlijke rustige ligging, maar wel op loopafstand van de belangrijke bezienswaardigheden. De reden waarom we vooral van dit hotel houden is de persoonlijke benadering waardoor je je helemaal thuis voelt in dit warme nest.

Meer informatie over Entre dos Aguas met de mogelijkheid om direct te reserveren

Entre Dos Aguas

Betaal niet teveel voor je hotel

In Toledo kunnen de prijzen voor hotels, appartementen en B&B’s aardig uit elkaar liggen. Het maakt niet alleen uit welke accommodatie je boekt, maar ook wanneer je reist en bij wie je boekt. Zo kan de ene hotelboekingssite soms zomaar tientallen goedkoper zijn dan de andere voor een bepaalde accommodatie. Als je zelf gaat zoeken zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij gebruiken daarom meestal Trivago. Deze site laat je eenvoudig voor de door jou gewenste data zien wat de beste prijzen per hotel, appartement of B&B zijn voor jouw reisperiode. Op die manier betaal je altijd de laagste prijs voor jouw accommodatie in Toledo.

Vind de goedkoopste kamers in Toledo via trivago.nl